Flere og flere oppdager i dagens moderne og stressende livsstil den helende og positive kraften av det å utføre yoga jevnlig, og hvilken god effekt yoga har på kropp og sinn. Noen av dem som oppdager selve kraften i yoga som nybegynnere fortsetter sin yoga-reise og går videre for å utdanne seg til yogalærere på heltid. I denne artikkelen skal vi ta for oss selve livsstilen rundt yoga og se nærmere på hvordan yoga påvirker oss. For hvilken effekt har egentlig yoga på kroppen vår? Hvordan vil yoga påvirke humøret vårt og vekten? Og hvilken effekt har denne populære treningsformen på vår mentale helse og vårt velbefinnende, ja selve livskvaliteten vår?

Yoga og dens gode effekter på både kropp og sinn

Det aller første man skal begynne med før man skal ta seg en skikkelig god yogaøkt er å strekke ut. På denne måten “vekker” man kroppen sin og får kroppen igang på en myk og god måte. Oppvarmingen skal forberede kroppen på den treningen som kommer og selve oppvarmingen kan vare omtrent 5 til 10 minutter for å skape en god effekt. Det som også skjer under oppvarmingen er at man blir mer tilstede her og nå og man skaper en god kontakt med pusten sin.

Selve utrensingen som kroppen driver med store deler av dagen for å holde deg frisk og vital skjer gjennom pusten din. Derfor gjør man kroppen sin en stor tjeneste ved å drive med yoga jevnlig på grunn av at yoga hjelper deg å puste veldig dypt og dette er godt for indre organer og nervesystemet som umiddelbart slapper av gjennom denne myke treningen. Gjennom denne prosessen så vil også kroppen opparbeide seg ekstra reserver med energi som man kan bruke utover dagen og disse vil holde deg frisk og opplagt. Som tidligere nevnt, så har yoga en positiv effekt på hele kroppen og dette gjelder særlig det parasympatiske nervesystemet i tillegg til fordøyelsen din. Yoga stimulerer nemlig denne delen av kroppen og på grunn av dette så vil mange oppleve at de enten går litt ned i vekt etter en periode mens andre som er godt trent og i god form bare vil merke at det å trene yoga jevnlig vil ha en god og stabiliserende effekt på kroppens vekt.

Gode virkninger av yoga kan også være at man opplever et ønske om å spise sunnere og grønnere og at man spiser bare det som kroppen behøver siden man gjennom yoga kommer i bedre kontakt med sin egen kropp og kroppens behov for både mat og hvile samt mye annet. Yoga er også en helt fantastisk kilde til ro og avslapning og om man er gått gjennom en særlig hektisk periode i livet så vil yoga gi kroppen en mulighet til å slappe godt av mentalt og fysisk, føre til bedre søvn og rett og slett stimulere kroppen sine ressurser til å helbrede seg selv for både kroppen og sinnet er skapt med en enorm visdom og godt samarbeid mellom det mentale og fysiske vil gi deg velvære og ekstra energi i hverdagen og bedre overskudd til å ta vare på deg selv og familien din.