De siste årene så har kurs i vinsmaking over hele landet blitt utrolig populært blant mange forskjellige grupper.

Alt fra studenter, til mer etablerte og godt voksne, viser stor interesse for vinsmaking og kurs som bidrar til kompetanseheving på området, rett og slett fordi disse gruppene ønsker å lære enda mer om vin. Hvilken vin som passer til hvilken type mat, hvordan man skal lagre og oppbevare vin hjemme og på ferie, informasjon om syre og sødme i vin, og selve livsstilen til dem som daglig jobber med vin og mat som yrke. Mange av dem som ønsker mer informasjon har selv bodd flere år i land som Italia og Spania, eller har selv noen i nær vennekrets eller familie som jobber innenfor denne eksklusive og flotte industrien. Denne artikkelen skal handle om firmaet Pievino som begynte sin karriere allerede i 2016, og som arrangerer både vinturer til Italia og vinsmaking for å pirre og heve kompetansen til folk flest.

BEDRIFTEN PIEVINO OG TANKEN BAK

Den lille bedriften Pievino ble startet i 2016 av Heidi Kvalheim. Etter at denne driftige damen hadde bodd i Piemonte sør i vakre Italia så begynte hun å forstå at gjennom dette oppholdet hadde hun opparbeidet seg et stort nettverk av vinkelnere og vinkjennere over hele området. Disse kontaktene, sammen med hennes store lidenskap for en kombinasjon av vin, mat og det å reise skulle senere vise seg å bli svært så verdifulle da hun en høstdag i 2016 startet bedriften sin Pievino.

Hun begynte i det små på grunn av at hun så at Bergen by allerede bestod av mange som var interesserte i kombinasjonen mat og vin og forstod også at hun hadde behov for å dele disse ressursene med mange flere mennesker. Idag er hun endelig utdannet sommelier, og har med dette flere års kompetanse innenfor vinsmaking. Med stor interesse og lidenskap driver hun den dag idag Pievino på egenhånd, og arrangerer gjennom bedriften vinsmaking flere ganger i måneden.

Heidi har også tatt initiativ til å starte opp egne turer til Italia som finner sted mange ganger i året. Her tar hun med medlemmene på oppdagelsesreiser til vingårder der hun har sine kontakter slik at de reisende kan få smake på helt fantastiske viner sammen med klassisk og deilig italiensk mat som smaker fortreffelig til vinen. Både vinsmakingen som hun holder er nå blitt så utrolig populære, og billettene blir revet vekk hver eneste gang så hun ser seg nødt til å ansette flere til sin lille bedrift.

Turene til Italia er også kjempepopulære, og enda flere har nå fått øynene opp for verdien i dette. Det kan man også se utifra gruppen som hun opprettet samtidig som hun begynte bedriften sin Pievino og nå er det over 1500 medlemmer allerede. Gruppen bare vokser og vokser for hver uke, og måned, og for Heidi selv så er denne gruppen viktig for å spre kunnskap om vinsmaking og for å nå ut med viktige kunngjøringer slik at alle i gruppen er oppdatert på alt.