Salsa som danseform har absolutt fått et stort oppsving i Europa de senere årene. Salsa er både en meget populær dans og en musikksjanger som bare blir mer og mer synlig og mer og mer populær.

Ordet salsa kommer fra det Spanske språket og betyr saus. Om vi da trekker linjene videre så refererer selve ordet salsa til dansens opphav som har hentet inspirasjon fra en hel rekke kulturer men det er særlig fra Latin-Amerika og Cuba samt Afrika at den populære dansen har sitt berømte opphav.

salsa for nybegynnere til de aller mest erfarne

Både dansen salsa og salsamusikken begynte for alvor på 60-tallet og derfra tok det helt av. I dag så finnes det svært mange stilarter innen salsa og i hver eneste by i Norge holdes det kurs i salsa hele året. Kursene begynner med dem som har litt erfaring fra før samt de helt ferske nybegynnerne og helt opp på det nivået som de aller mest erfarne og dyktigste danserne vil ta. Det finnes også i tillegg til disse kursene flere kurs for kvinner som ønsker å ta denne dansen til et helt nytt nivå med å lære seg steg og fyrrige bevegelser som skal danses alene foran partneren sin og skal tilføre dansen nytt liv og en originalitet og sensualitet. Skal man begynne på nybegynnerkurs i salsa så anbefales det for kvinner å kjøpe seg høyhælte sorte sko med en elegant touch og ta på seg en kjole eller en topp i pustende materiale og skjørt. Klærne som man skal danse i skal være både elegante og praktiske og dansen foregår i ganske høyt tempo så derfor vil man også svette ganske mye og det er viktig med gode og praktiske materialer.

På et vanlig kurs så vil det være omtrent 15 til 20 deltakere så man vil også møte mange nye og hyggelige mennesker, og for dem som er ekstra engasjerte så vil det også vanligvis være mulig å danse i helgene også, og være med på dansefester i regi av danselærerne. Siden salsa er veldig hyggelig og sosialt, så anbefales det også at man blir med på så mange dansefester og eventer som mulig, både for å styrke det sosiale i gruppen men også for å lære seg mest mulig om dansen og om man blir så god til å danse som mulig så vil dette også påvirke selve dansegruppen positivt. Uansett så kommer man langt med en god dose ydmykhet, samt lærevillighet og godt samarbeid. Selve danseopplevelsen som man får som deltaker på kurs vil også stimulere alle kursdeltakerne til å utvikle sine egne ferdigheter og dermed ta dansen til et helt nytt nivå. Plutselig blir salsa ikke bare en dans lenger men en egen livsstil.

En av de andre store fordelene med salsa som dans er at man kommer sammen med spennende mennesker fra ulike kulturer og ulik bakgrunn. Dans er samarbeid og kommunikasjon som forgår på et non-verbalt nivå og det er mange som møter sine beste venner her og som vil møte sin fremtidige mann eller kone på et av de mange spennende kursene som blir arrangert i landet.