Veldig mange har et favorittlag som de heier opp og frem og som de stadig drar på kampene til.

Fotball handler både om samhold, lidenskap, masse følelser. I tillegg er det også er en veldig sosial sport, som bidrar til kjempegod kondisjonstrening uansett om man spiller fotball regelmessig – eller en gang iblant sammen med gode venner eller kollegaer. For dem som har fotball som en stor lidenskap så nytter det ikke å bare følge favorittlaget sitt på storskjerm sammen med andre, da må man være tilstede der det skjer og få med seg så mange kamper som mulig, helt klart. I denne artikkelen skal vi ta for oss hvordan det er å være kjempe fotballinteressert og ha dette som hobby.

Fotball som lidenskap og interessen rundt

For disse personene så er det noe helt spesielt og magisk med å være tilstede fysisk på disse kampene. Stemningen, alle menneskene, og alt annet som utgjør en flott fotballkamp vil ha en enormt stor betydning for dem – og det er da de ekte og dype følelsene kommer frem og forsterker selve opplevelsen. Mange av de aller ivrigste fotballfansene ender opp med å gifte seg med en som deler denne interessen, og vanligvis så vil barna også ta del i dette. Som mange av kjernemedlemmene forteller så er det bare fotballaget som gjelder på de store kampdagene og ingenting annet.

For dem som også spiller fotball på høyt nivå så er det også mange som kan fortelle om et veldig godt sosialt miljø, og blant dem er det mange som anbefaler å begynne å spille fotball nettopp fordi fotball er en utrolig allsidig idrett samtidig som man utvikler masse gode og nære vennskap og samtidig holder kroppen sin i god form.

Fotball er en sport med høy status, og om man ser på fotballag som Brann i Bergen, har dette populære laget klatret høyt opp på listen og er absolutt i storform denne sesongen. Noen av grunnene til dette er alle midlene fra privatpersoner, og lag som bidrar til at Brann kan kjøpe fantastiske spillere og håndplukke dem til fotballaget på grunn av god økonomi. Samtidig kan selvtilliten til alle spillerne og samholdet til laget øke i takt med at de vinner stadig flere kamper, og kommer i enda bedre fysisk form for hver kamp og hver enste øvelse sammen.

Brann, som mange andre fotballag, kan også håndplukke de beste trenerne og fysioterapeutene, samt massører til sitt lag – og dette gjør at motivasjonen og spillelysten bare blir forsterket. Om dette fotballaget stikker av med seieren i år vil dette gjøre både de ivrige tilhengerne enda mer lojale og enda mer lidenskapelige, i tillegg til at dette fotballaget bare vil heve seg selv til et høyere nivå og muligheten til å bli enda bedre både individuelt og som fotballag i fremtiden. Spillere på et slikt høyt nivå må uansett være villige til å legge inn et ekstra gir og være selvgående. Mange av spillerne på dette nivået må også belage seg på å ofre selve sommerferien og andre ferier i løpet av året for å trene intensivt alene og med laget.