Baking og matlaging forøvrig er selve symbolet på det gode livet for mange mennesker. Selve aktiviteten baking har mange fordeler, det skal stimulere kreativiteten din og vil få deg til å slappe av blant mye annet. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de positive effektene av baking og grunnene til at så mange har denne aktiviteten som sin favoritt-hobby.

Baking som hobby og lidenskap

Enkle aktiviteter som baking kan fungere som en ny form for meditasjon. Man vet alltid hva som skjer, eller hva man skal gjøre, og disse enkle og repeterende handlingene vil fungere avslappende på deg fordi du blir absolutt oppslukt i selve bakingen og går inn i en form av “flow”. Det vil si at man glemmer alt annet rundt seg, noe som er veldig sunt.

Baking er også en nærende og omsorgsfull aktivitet, både for deg selv og andre mennesker rundt deg. Når man skaper et bakverk er det alltid med tanke både på selv selv og de andre som man skal lage disse bakverkene til, og det er en god følelse å skape noe godt til andre, enten som en fin overraskelse eller som en liten godbit.

Noe av det som også er positivt med denne aktiviteten er at alle sansene dine er involvert samtidig. Man bruker sanser som lukt, smak og mye annet som gjør totalopplevelsen så fantastisk. Mange av dem som hjelper venner og familie med å bake til store dager som dåp, bryllup og begravelse kan fotelle at det gir dem en utrolig god følelse å kunne bidra med lekre og smakfulle kreasjoner på slike dager, både fordi at det føles godt å hjelpe til samtidig som det er givende å se gleden i ansiktet til dem som man skal overraske på selve dagen.

Det å ha en hobby som man elsker og synes er spennende er en berikelse både for dem som driver med hobbyen på jevnlig basis på grunn av at det skaper et velkomment pusterom i hverdagen og har en verdi i seg selv. I tillegg så er det en god ide å samle venner for å bake sammen, ikke bare vil dette styrke vennskapet i seg selv men man vil også få gode og kreative ideer av vennene sine. Om man ønsker så kan man også finne egne bakeklubber der man kommer sammen for å bake på hobbybasis, gir hverandre inspirasjon og er sosiale sammen. Det finnes utrolig mange klubber som man kan bli medlem av, alt fra strikkeklubber til bakeklubber til egne klubber for dem som elsker å drive med musikk på fritiden i tillegg til å danse og mye annet spennende. Noen av disse klubbene reiser på små ferier sammen for å utforske nye land og nye byer og for å bli enda bedre kjent. Disse reisene er også kjempe verdifulle for alle medlemmene, særlig for dem som har barn og som ellers har større behov for å komme sammen med klubben siden de også tilbringer desto mer tid hjemme. I det siste så er det blitt økt fokus på slike klubber og noen av dem har også vunnet gjeve premier som de benytter til flybilletter og hotell for alle medlemmene slik at man kan hygge seg.